Malta uložila 650 000 evra za pobedu na Evrosongu

0

Nakon što je riješen skandal oko toga je li Damiano David tokom finala Eurosonga uzimao drogu, pojavio se novi skandal vezan predstavnicu Malte Destiny koja je nedeljama pre početka Eurosonga bila u vrhu prognoza na svim kladionicama i svi su joj predviđali pobedu, a na kraju je završila na 14. mestu.

Nakon finala postavlja se pitanje kako je moguće da je od gledalaca dobila samo 47 glasova, a nedeljama je slovila za favoritkinju. Ovakav ishod pobudio je sumnje i kod vladajućih na Malti i ustanovljeno je kako je Malta potrošila više od 650 hiljada evra na promociju Destiny i zbog toga je ministarstvo unutrašnjih poslova zatražilo je reviziju troškova jer su posumnjali kako je potrošena ogromna svota novca na kladionicama uoči Eurosonga.

Prema pisanju portala Times of Malta zasad je poznato da je Turistička zajednica Malte uložila 350.000 evra za promociju Destiny dok je oko 300.000 evra uložio javni servis. Navodno su deo novca dali i stranim influenserima koji su onda na svojim društvenim mrežama promovisali Destiny i njenu pesmu. Revizija koju je pokrenulo ministarstvo unutrašnjih poslova počinje 31. maja i kada budu poznati rezultati odlučivaće se o tome ko će i kako snositi odgovornost za ovu situaciju.