Medvedev: „Rat protiv Sotone u Ukrajini“

Medvedev:  „Rat protiv Sotone u Ukrajini“

Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev opisao je ruski rat u Ukrajini kao “sveti sukob protiv Sotone”, upozorivši da bi “Moskva mogla poslati sve svoje neprijatelje u večnu vatru Gehene” (jedan od biblijskih naziva za pakao).

Medvedev je rekao da se Moskva bori protiv “nacističkih ludaka, zavisnika o drogama” u Ukrajini, a podržavaju ih zapadnjaci kojima, kako je rekao, “cure sline niz bradu od degeneracije”.

– Rusija je velika i bogata zemlja. Ne trebaju nam tuđe teritorije, svega imamo u izobilju. Ali postoji naša zemlja, koja nam je svetinja, na kojoj su živeli naši preci i na kojoj živi naš narod. Koju nećemo dati nikome, rekao je Medvedev.

Poručio je da se Rusija bori protiv gomile nacističkih ludaka, ovisnika i velikog čopora pasa koji laju sa Zapada te da je zbog toga stekla svetu moć.

– Imamo priliku sve neprijatelje da pošaljemo u vatreni pakao, ali to nije naš zadatak. Slušamo reči Stvoritelja u naši srcima i pokoravamo im se. Te nam reči daju svetu svrhu. Cilj je zaustaviti vrhovnog vladara pakla, bez obzira koje ime koristimo – Sotona, Lucifer ili Iblis. Jer njegov cilj je smrt. Naš cilj je život. Njegovo oružje je zamršena laž. A naše oružje je istina. Zato je naša stvar prava. Zato će pobeda biti naša, poručio je.

Medvedev je bivši premijer Ruske Federacije, između 2012. i 2020. godine. Bio je i ruski predsednik između 2008. i 2012. godine. Iako se smatralo da je umereni političar, poslednjih godina iznosio je neke od najradikalnijih ruskih stavova o Ukrajini.