Navijači Lacija, dileri droge obožavaju – Arkana

0

Kada je početkom avgusta u jednom parku u Rimu, dok je išao na poslovni sastanak, ubijen Fabricio Pisćiteli, zvani Diabolik, policija je počela istragu o jednoj od najvećih narko mafija u Italiji.
Ubistvo najpoznatijeg fudbalskog huligana povezalo je trgovinu drogom, fašističko nasilje, mafiju I fudbal u Italiji. Diabolika ( 53) , vođu Laciovih ultraša je ubila mafija, tvrdi policija, zbog trgovine trogom. On je bio povezan I sa albanskom mafijom dok je vodio krajnje desnu navijačku grupu “Iridućibili”. Tvrdi se da je za 9 mese ci ta grupa u Rim prokrijumčarila drogu ( 250 kilograma heroina I više od 4 tone hašiša I marihuane) vrednu 120 miliona evra.
Policija je prošle nedelje uhapsila 50 pripadnika narkomafije, uglavnom navijača Lacija koji čine jezgro sistema za rasturanje droge u Rimu.
Navijači Lacija, grupa Iriudućibuli, je poznata po ekstremističkom delovanju – između ostalog obožavaju i slave Arkana ( Željka Ražnatovića, ubijenog u Beogradu 2000. godine, supruga folk pevačice Svetlane Cece ražnatović) i često mu odaju počast.
Navijači su huliganskim ispadima ucenjivali klub , ali se ispostavilo i da su u međuvremenu razvili jaku mrežu šverca droge. Obzirom da su švercovali heroin i marihuanu, policija ukazuje na njihovu vezu i sa albanskom mafijom.
Likvidaciju Diabolika i hapšenje njegove bande je, kako tvrde analitičari, pokrenula je mafija, koja nastoji da na ovaj način eliminiše konkurenciju. Koza nostra, Ndrangeta, Kamora, Kasamonika i Spada – velike mafijaške organizacije nisu dozvolile da im armija navijača preuzima posao. Tvrdi se da je „kap koja je prelila čašu“ bilo nastojanje navijača da uspostave saradnju sa mafijom u Kolumbiji da krenu sa uvozom kokaina. Diabolik je, tvrde upućeni, već pokrenuo taj proces.
„Rim je glavni grad. I za mafiju je glavni grad“, izjavio je šef Antimafia tima, Franćesko Goščiu. Jedan od šefova mafije Kazamonika je samo u jednom danu, avionom, uneo sedam tona kokaina u Rim.
Diabolik je održavao dobre veze sa šefovima svih klanova, nabavljao im ulaznice za utakmice Lacia, na kojima je skandirano Musoliniju.
Navijači su se bavili uterivanjem dugova, paljenjem automobila, reketiranjem. Njihovi klijenti za kupovinu droge su bili bogatiji Rimljani.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime