Odustajanje od bojkota je izdaja

0

Stranka slobode i pravde, čiji je lider Dragan Đilas, i Narodna stranka, koju predvodi Vuk Jeremić, „čvrsto zastupaju stav“ da bi „izlazak na lokalne izbore značio izdaju“, odnosno da treba bojkotovati i lokalne i parlamentarne izbore, piše dnevnik Danas. Čvrst stav o bojkotu izbora imaju i Dveri i Pokret slobodnih građana.
Ko izađe na izbore nije opozicija. Sve relevantne stranke i pokreti koje bi na izborima mogli da uđu u parlament neće učestvovati na izborima, izjavio je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.
„Ne tvrdim da sve organizacije koje izlaze na lažne izbore to rade zato što su se sa Vučićem dogovorile, uzele novac i nešto slično. Ali tvrdim da, svesno ili nesvesno svejedno, rade u korist Vučića i produžavaju njegov opstanak na vlasti“, rekao je Đilas.
On je rekao da je „činjenica da u srpskom parlamentu neće sedeti predstavnici onih građana koji su zaista protiv ovog režima. Jer, oni ne prave nikakve kompromise sa sadašnjom vlasti“.
„Za nas nema priče kako će neko da izađe na izbore, a da se tretira kao opozicija, to ne može. To je naša crvena linija. Jer svako ko izađe na izbore u Srbiji, taj izlazi zbog sebe. Jedni da ostanu poslanici, jer bez toga ne znaju šta će sa sobom, drugi da postanu poslanici, jer im je to san, ili da postanu neki odbornici, ili da sačuvaju neku vlast. Svima su puna usta da to rade zbog Srbije, ali ne, to rade samo zbog sebe“, rekao je Đilas.
Prema njegovim rečima, „Vučić će moći slobodno da izađe i kaže kako je uspeo da pobedi na izborima i Tanju Macuru i Čedu Jovanovića i Čanka i Zukorlića i Zvonce i Metlu i kako je to neviđen uspeh, ali bi i sam sebi bio smešan“.