Ograničeno kretanje, zabrana skupova…

0

U svetu je 170 hiljada ljudi zaraženo koronavirusom , a umrlo je oko 6500 osoba. Zemlje se od pandemije ovog virusa brane izolacijom, ograničavanjem kretanja, zabranom masovnih skupova, podizanjem mobilnosti medicinskog sistema, ali I ograničavanjem kupovine količina osnovnih namirnica kako bi se izbeglo stvaranje nestašica.

Francuska i Španija pridružile su se Italiji uvodeći pretnje zatvorskim kaznama svima koji ne poštuju naredbe vlade za suzbijanje koronavirusa.

Australija je naredila samoizolaciju stranaca koji dolaze, a druge su zemlje produžile zabrane ulaska strancima.

Nekoliko zemalja uvelo je zabrane masovnog okupljanja, zatvarajući sportske, kulturne i verske događaje, dok su medicinski stručnjaci pozvali ljude da praktikuju „društveno distanciranje“ kako bi suzbili širenje.Austrijski kancelar pozvao je ljude na samoizolaciju i najavio zabrane okupljanja više od pet osoba i dodatno ograničio ko može ući u zemlju.Sve uskrsne službe pape Franje sledećeg meseca održaće se bez vernika.Svi putnici koji dođu u Australiju moraće dve nedelje da provedu u izolaciji. Svako ko stigne u Peking iz inostranstva biće premešten direktno u centralni karantin.

Španija je svojih 47 miliona stanovnika stavila u karantin. Ulice u Madridu I Barseloni su prazne.