Optužnica protiv ministra policije

0

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog ugrožavanja bezbednosti u to vreme narodnog poslanika Draška Stanivukovića. Optužnica je dostavljena Osnovnom sudu u Banjaluci na potvrđivanje, saznaj u mediji u Banjaluci.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske optužen je da je krivično delo počinio 23. decembra 2019. godine oko 22 časa u Banjaluci, za vreme Devete posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske koju su diretno prenosili javni medijski servis RTRS i BN TV.

Prema navodima iz optužnice, koja je u posedu Srpskainfo, u toku sednice Lukač je tadašnjem narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću uputio ozbiljnu pretnju da će mu naneti zlo, na način da mu se pretećim tonom obratio rečima: „I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako..inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas“ što je kod oštećenog izazvalo osećaj ugroženosti i straha za sopstvenim život.

Potom je više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je oštećeni prišao, istom je uputio reči: “Još jednom, još jednom majmune“ nakon čega je otvorenom šakom desne ruke udario oštećenog u lice, na koji način mu je naneo telesnu povrede u vidu nagnječenja sluznice donje usne – navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.