Piksi: „Sami smo sebe kaznili“

0

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, izjavio je nakon remija sa Irskom u Dablinu da Srbija nije imala sreće, kao i da nije iskoristila brojne šanse, ali da je ovo fudbal kakav mora da igra. Srbija je u meču u kom je dominirala u svakom aspektu, odigrala 1:1 sa Irskom u Dablinu. “Uspeli smo sami sebe da praktično kaznimo, ali to je fudbal. Nemam šta da zamerim igračima, mislim da smo pokazali stil fudbala kako trebamo da igramo. Potpuna dominacija sa naše strane, možemo da žalimo za šansama koje smo stvorili, bilo ih je puno i pretpostavljam da bi drugi gol rešio pitanje pobednika. Apsolutno smo zaslužili da pobedimo večeras, ali desila se sportska nesreća i to je to”, izjavio je Stojković nakon meča.


Selektor žali što su njegovi izabranici autogolom poklonili bod rivalu.


“Jedna nabačena lopta, naši igrači su bili tu, Sergej je želeo da izbaci loptu, pogodio Milenkovića i dao razlog irskim navijačima za radost, pošto su mnogo srećni bili zbog toga. Idemo dalje, možemo da budemo ponosni na fudbal koji igramo i to je pravi put kojim moramo da nastavimo”, dodaje Piksi.


“Idemo korak po korak, iz meča u meč. Nijedna utakmica nije laka, ali mi moramo da budemo fokusirani na našu igru i nas same. To je ono što mene zanima i na čemu ćemo raditi. Momci zaslužuju sve čestitke, pokazali su moderan fudbal, sa puno lepih akcija, na kraju krajeva stvorene šanse govore o dominaciji i mislim da je njihov golman igrač utakmice i njemu treba odati priznanje.”


Stojković je sa dosta respekta govorio o Aleksandru Mitroviću i njegovoj želji za igranjem za reprezentaciju.


“On je neverovatan, sa kojom željom i voljom igra i to je i večeras pokazao. Retko koji igrač bi sa tom vrstom povrede pomislio da igra, a tek izašao na teren. To zaslužuje apsolutan respekt, borio se fenomenalno i rizikovao još veću povredu, pošto je ona veoma nezgodna. Ali, Bože moj, kako on, tako i svi ostali su pružali ono što sam od njih tražio, to je ono što me raduje i imam satisfakciju u stil igre koji igramo, napadački, na gol više i bez bojazni od imena protivnika ili terena”, dodaje selektor.


“Srbija mora da ima ovakav fudbal i nadam se da naš narod to prepoznaje i nastavićemo da budemo pozitivni i da pružamo lep fudbal i lepe partije. Idemo dalje”, zaključio je Piksi.