Kidnapovan otac fudbalera Dijaza

Kidnapovan otac fudbalera Dijaza


Oca kolumbijskog fudbalera Luisa Dijaza, napadača engleskog kluba „Liverpul“, kidnapovali su gerilci ELN – „Nacionalne oslobodilačke vojske“ Kolumbije, saopštila je vlada ove zemlje. Luisa Manuela Dijaza i njegovu suprugu Cilenis Marulandu kidnapovali su 28. oktobra gerilci na severoistoku Kolumbije. Njegovu suprugu su policajci posle nekoliko sati oslobodili. U potragu za otmičarima uključene su jake kolumbijske snage, a vlada vodi mirovne pregovore sa ELN i zahteva oslobađanje Dijaza.


Oko grada je postavljena blokada, a potrage se obavljaju u šumama. Policija je takođe ponudila nagradu od 48.000 dolara za informacije koje vode do Diazovog oca.


Diaz je jedan od najtalentovanijih igrača u reprezentaciji Kolumbije i trenutno igra za Liverpul u engleskoj Premijer ligi, kojoj se pridružio prošle godine u ugovoru vrednom 67 miliona dolara.


26-godišnji napadač je odsustvovao sa Liverpulovog meča protiv Notingem Foresta u nedelju. Dijazovi saigrači su izrazili solidarnost sa Kolumbijcem tako što su podigli jedan od njegovih dresova na terenu nakon što su postigli prvi gol u pobedi od 3:0.