Predao se Baranin koji je blokirao banku

Predao se Baranin koji je blokirao banku

Baranin Edin Begzić najverovatnije će odgovarati za krivično delo izazivanje panike i nereda, nakon što je juče navodno naoružan i preteći eksplozivom tražio da se obeštete pokradeni radnici Primorke.

Nakon sedmočasovne drame u centru Bara, taj sin radnika ugašenog barskog preduzeća, predao se policiji kada se ispostavilo da je ispred poslovnice NLB banke pretio lažnim eksplozivom i lažnim pištoljem.

Nekadašnji direktor te finansijske institucije Črtomir Mesarič, još pet osoba i NLB banka optuženi su da su državnu kasu oštetili za 6.651.611 eura.

Prema tvrdnjama tužilaštva, privatnik Nebojša Bošković preko Mesariča je od NLB banke dobio novac za navodno oživljavanje kompanije Primorka i isplatu otpremina radnicima koji ostaju bez posla, ali je novac koristio za vraćanje kredita svojih prezaduženih firmi od kojih se ta banka nije mogla naplatiti.

Begzić je, kako je Vijestima potvrđeno iz više izvora, plastični pištolj bacio i predao se nakon što mu je potpredsednik Vlade Dritan Abazović obećao da će u petak 31. decembra razgovarati sa radnicima i pokušati da im pomogne.

Rekao mi je da nije mislio da pravi bilo kakakv problem, da nije terorista i da mu je žao što su se stanari uznemirili, ali da je to uradio za radnike Primorke”, kazao je Abazović, koji je i koordinator službi bezbednosti.

Begzić je juče objavio video snimak sa kog je poručio da je sin radnika Primorke. “Ja sam spreman da dam život za njih”, rekao je.