Protest u Zagrebu

0

Više hiljada građana, koji su stigli u Zagreb iz cele Hrvatske, protestovalo je juče u centru grada protiv epidemioloških mera i korona potvrda koje su uvedene u državne i javne institucije, zdravstvo i ustanove socijalne zaštite, a na skupu je napadnut i novinar.

Brojni okupljeni su nosili hrvatske zastave, a skandirali su „Izdaja, izdaja“, „U boj, u boj“ i „Lopovi“. Neki su nosili i crne zastave HOS s ustaškim pozdravom „Za dom spremni“.

Među brojnim transparentima su se isticali „Smrt Covid fašizmu, sloboda narodu“, „Neću u logor“, „Stop covid-fašizmu“, „Nepokoriva generacija, nepokoriva nacija“ i „Ne slepom verovanju autoritetioma“. Neki su nosili slike Isusa i device Marije.

Deo građana sinoć je, nakon završetka protesta protiv kovid potvrda na glavnom zagrebačkom trgu, otišao do zgrade HRT-a na Prisavlju.

Građane koji su protestvovali je ispred HRT-a dočekala interventna policija, ali i obična policija, koja im je zagradila ulaz u zgradu.

Ispred zgrade HRT-a je bilo oko stotinjak građana.

RTL televizija je saopštila ranije danas da je grupa demonstranata napala njihovog izveštača Gorana Latkovića, a na meti verbalnih napada bili su i drugi novinari.

Latković je ispričao da je dobio udarac laktom u rebra, a onda su ga dve osobe udarile šakama u glavu, s leđa.

Nažalost, došlo je do fizičkog napada na mene. Prvo sam dobio lakat u rebra, a potom i dva šamara od dve osobe s leđa“, rekao je u prenosu.