Pucnjava u Podgorici

Pucnjava u Podgorici

Podgoričanin Fadil Koljenović ispalio je više hitaca iz pištolja ka četvorici policajaca koji su juče krenuli da ga hapse, nakon čega su i oni potegli oružje. Prvo su ispalili hice upozorenja, a kada ih je Koljenović nanišanio, pucali su u tog Podgoričanina.

Od posledica ranjavanja preminuo je u Urgentnom bloku Kliničkog centra u Podgorici, oko podneva.

Pucnjavi je prethodila jurnjava ulicama Konika, pišu “Vijesti” pozivajući se na više očevidaca.

Inspektori su ka kući Koljenovića krenuli nekoliko sati nakon što su juče ujutro, oko 5.30 sati, u dvorište kuće njihovog kolege Eća Mervana, bačene dve ručne bombe – od kojih je jedna eksplodirala i pričinila materijalnu štetu.

Podgorička policija već u prvim satima istrage identifikovala je dvojicu počinilaca – Koljenovića i Beranca Radovana Aletića.

Nakon što je policija juče, oko podne, utvrdila ko je u Ulici VIII Crnogorske udarne brigade bacio dve ručne bombe ispred kuće Mervina, inspektori su krenuli nepunih kilometar dalje u isto naselje – do kuće Koljenovića u Ulici španskih boraca na Koniku.

Koljenović se oglušio o upozorenje inspektora i krenuo ka Ulici Koste Racina, potežući pri tom pištolj, kazao je sagovornik “Vijesti” uključen u istragu. Iako je u blizini bilo meštana i prolaznika, on je, tvrde izvori “Vijesti”, počeo da puca u njihovom pravcu, ispalivši više hitaca.

Isti sagovornici tvrde da su policajci izdavali naređenja Koljenoviću da spusti oružje, što je odbio, nišaneći pri tom u jednog od njih. Tada je i pogođen metkom ispaljenim iz jednog od policijskih pištolja.

Ranjenog Koljenovića ekipa Hitne medicinske pomoći odmah je transportovala do Urgentnog bloka Kliničkog centra, gde je i preminuo.