Putin: Ruska vakcina je kao „Kalašnjikov“

0

Ruska vakcina protiv korona virusa je jednostavna i najsigurnija i upoređuju je sa puškom „Kalašnjikov“, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. On je saopštio da je Rusija odlučila da podrži i američku vakcinu „Moderna“, ali je napomenuo da će se za 10 godina znati kakvi su efekti stranih vakcina. Putin je ocenio da su ruske vakcine najsigurnije jer su izrađene tehnologijama koje se koriste desetinama godina.

Jedan evropski stručnjak je rekao da su ruske vakcine sigurne kao puška „Kalašnjikov“. To nismo rekli mi, već jedan od najuglednijih evropskih stručnjaka i mislim da je u pravu“, rekao je Putin, dodajući da je Rusija jedina zemlja koja je spremna da prenese tehnologiju proizvodnja vakcina drugim zemljama.

Florian Talhamer, vodeći specijalista za zarazne bolesti na Medicinskom fakultetu u Beču i predsednik austrijskog Društva za zarazne bolesti i tropsku medicinu, ranije je rekao da je ruska vakcina “Sputnik B” pokazala efekat i sigurnost i usporedio je sa efektom automatske puške „Kalašnjikov“.