Raketni napad na Kijev

Raketni napad na  Kijev

Ruske snage rano jutros pokrenule su intenzivan vazdušni napad na Kijev koristeći dronove i krstareće, a verovatno i balističke projektile, objavili su gradski zvaničnici. Radi se o osmom vazdušnom napadu ovog meseca. „Po intenzitetu je bio izuzetan – maksimalan broj projektila u najkraćem mogućem vremenu“, objavio je na Telegramu Serhij Popko, šef vojne administracije glavnog grada Ukrajine.

Prema preliminarnim informacijama, većina neprijateljskih meta u vazdušnom prostoru Kijeva je detektovana i uništena“, dodao je.

Zasad se još uvek ne zna koliko objekata je srušeno i jesu li neki od njih uspeli da pogode svoje mete.

Kako su rekli zvaničnici za Rojters, jutros su krhotine padale po kijevskim kvartovima Obolonski, Ševčenkivski, Solomjanski i Darnitski.

Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko na Telegramu je napisao da su se u nekoliko opština čule eksplozije i da su na zoološki vrt u opštini Ševčenivski pale krhotine, a u opštini Solomjanskij se od krhotina zapalilo nekoliko automobila.

Ukrajinska služba za hitne situacije objavila je fotografije vatrogasaca koji gase požare po Kijevu nakon jutrošnjeg ruskog raketnog napada.Rojtersov svedok u Kijevu izvestio je da se čulo nekoliko eksplozija koje su zvučale kao PVO. Prema rečima gradonačelnika ukrajinske prestonice, povređeno je troje ljudi kada je oštećeno nekoliko automobila i zgrada u kvartu Solomjanski na zapadu grada.