Rama kritikovao Kurtija

0

Premijer Edi Rama bio je žestok prema narednom kosovskom premijeru, Aljbinu Kurtiju, zbog njegovog stava o balkanskom Šengenu. U intervjuu sa novinarom Batonom Hadžijuem iz Klan Kosova, Rama je rekao da ovaj projekat neće biti obustavljen i da ima podršku SAD. Kritikovao je stav Kosova i Kurtija koji to smatra „ishitrenim korakom“.

„Dobio čovek izbore na Kosovu i misli da će spasiti svet, a onda kaže – meni se ne žuri”, rekao Rama.
„Nema ničeg goreg od pobednika koji se pretvori u gubitnika. Nema ništa gore nego izolovati se. Pitanje Kosova i Srbije ne može da se reši stezanjem zubima, ne može se rešiti taksama koje su sredstva, a ne ciljevi“, rekao je albanski premijer.

Sastanak u Draču je otvoren za sve. Palmer mi je tražio dva mesta jer će poslati svoja dva saradnika iz Stejt Departmenta. Ja ako u nešto ne verujem, neću to da uradim. Verujem da je to pravi put. Znam da kada ste predvodnici morate da platite cenu i onih koji prate, a ne dopada im se to što radite.

„Ja znam da me na Kosovu politički upotrebljavaju. Kažem onima koji još uvek nisu obavili nijedan posao za koji su izabrani, da prošire malo horizonte. Mene niko ne može da zaustavi, da me iskompleksira, da me pokvari“, rekao je Rama za Klan Kosova.
„SAD ne bi dale podršku i mi ne bismo preduzeli korake da nas nisu nagovarali čak i iz Sjedinjenih Država. Da su imali neke sumnje u vezi sa tim, rekli bi nam obustavite to, nije vreme“ – rekao je Rama.