Šesti dan potrage za nestalim Splićaninom

Šesti dan potrage za nestalim Splićaninom

Šesti dan potrage za 27-godišnjim Matejem Perišem, nestalim nakon što se noć uoči Nove Godine sa prijateljima zabavljao u klubu Gotik u Beogradu, nije doneo rezultate.

Njegov otac Nenad Periš od nedelje je u Beogradu, a prijatelji koji su prošli poligrafsko ispitivanje vratili su se u Split.

Policija i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije jučer su bezusp ešno pretražili područje Save gde su kamere snimile zasad neidentifikovanu osobu kako stepenicama silazi prema reci.

Potraga se nastavlja i danas, a patrolni brodovi pretražuju i područje Dunava, s obzirom na to da se u njega Sava uliva na samo oko 300 metara dalje od mesta gde je Periš snimljen.

O slučaju se oglasilo juče i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije koje poručuje da se danonoćno traga i da se preduzimaju sve mere kako bi Mateja što pre našli. I hrvatska policija ističe kako se saradnja s Republikom Srbijom odvija koordinirano i u realnom vremenu.

Objavljeni su i snimci mladića koji trči beogradskim ulicama i pokušava ući u taksi, a dok srpska policija traži mladog Splićanina, gotovo svi mediji u regiji pokušavaju složiti ‘slagalicu’ od do sada viđenih slika i snimaka nadzornih kamera, koje su po Beogradu zabeležile Matejevo kretanje. Jedan od onih koji zadnjih dana stalno gleda u snimke nadzornih kamera iz Beograda koje su dospele u javnost je i 35-godišnji Splićanin, Matejev prijatelj, s kojim su novinari Slobodne Dalmacije razgovarali u utorak.

Sagovorniku su kazali kako pokušavaju doći do Matejevih prijatelja, koji su s njim bili u Beogradu.

– Ma, neće momci ništa da pričaju. Povukli su se u sebe. Ovo je za njih veliki šok. Ne znaju gde im je prijatelj, a pre dva meseca im je tragično stradao još jedan prijatelj. Tragedija na tragediju. Dobra je to ekipa mladića, nije im ovo lako izdržati – kazao im je.

I otac nestalog mladića Nenad Periš, koji trenutno u Beogradu čeka bilo koju vest o nestalom sinu, rekao je da ne sumnja u tvrdnje njegovih prijatelja, sa kojima je, kako je rekao, Matej odrastao. – Video sam tu decu po dolasku u Beograd utučenu, plakali su ispred mene i sa mnom. Nije fer govoriti jesu li što mogli bolje ili gore. Postupili su iskreno i kako su mislili da je najbolje, a u njihove najbolje namere nikada nisam ni posumnjao – kazao je on.

– Ne spavam nikako od kada se ovo dogodilo. U Beogradu oči nisam sklopio ni trena, a ležim s Matejevom jaknom u zagrljaju jer tako osećam njegove mirise i to mi daje snagu. Ovo ne bih poželeo nikome, ni najvećem neprijatelju – rekao je Nenad Periš i kazao kako će ostati u Beogradu dok Mateja ne vrati kući ‘na bilo koji način’.

– Sudbina ili ne znam šta je, to se dogodilo. Šta se dogodilo to niko ne zna. Ja sam spreman na sve i samo želim doznati istinu i da svoje dete odvedem kući makar mi bilo zadnji put – dodao je.