Sledeće nedelje stižu vakcine protiv gripa

0

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da Srbija prvi put jedina u regionu ima sve količine vakcine protiv gripa u predviđeno vreme, navodeći da je procenat vakcinacije veći nego ranije.

– Srbija je odradila kampanju i objasnila ljudima šta znači vakcina. Imali smo 300.000 vakcina ostali smo na 9.000 vakcina. U narednih nedelju dana ili dve nedelje stižu nove, dodatne količine i biće ih u svim domovima zdravlja – rekao je Lončar na TV Pink.

On je rekao i da je upotreba antibiotika od 2015. godine do danas smanjena za 37,6 odsto, ukazujući da je bila nasledjena situacija da se deci propisivalo tri do pet puta više antibiotika nego u centralnoj i severnoj Evropi.

Ministar zdravlja je, odgovarajući na pitanje šta je još potrebno uraditi da bi se poboljšale zdravstvene usluge, kazao da je njegov cilj da se prvo uloži u zaposlene u zdravstvu, lekare, tehničare…

– Želimo da zapošljavamo najbolje, da oni ostanu ovde, da nastavimo da ulažemo u infrastrukturu. Važno je da zemlja bude stabilna, da ekonomija bude dobra i da imamo više novca za ulaganje, da bismo gradili nove bolnice i nabavljali novu opremu – rekao je Lončar.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime