Vučić : Neka nadležni organi deluju u aferi “Krušik”

0

– Ako je počinio nekakav kriminal Branko Stefanović, ili Nebojša Stefanović, neka nadležni organi reaguju – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je danas odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska Beograda na vodi rekao da je on teško optužio oca Nebojše Stefanovića kada je rekao da je zaposlen u GIM-u jer je tako pogrešno mislio, ali da mu je Stefanović potvrdio da Branko Stefanović tamo nije ni zaposlen. Dodao je da „ako je počinio bilo kakav kriminal Branko Stefanović ili Nebojša Stefanović“ oni koji to tvrde treba da podnesu krivičnu prijavu.Na pitanje da prokomentariše dokument u kojem piše da je Branko Stefanović posetio Krušik u zvaničnoj delegaciji GIM-a 2017. godine, Vučić je rekao da to ništa ne dokazuje, i da ne zna gde je bio tada Branko Stefanović “ jer mu nije ni otac ni majka“. Za uzbunjivača iz Valjeva Aleksandra Obradovića rekao je da nije pravi uzbunjivač, da ga je majka zaposlila u Krušiku a onda kad je smenjena prešla je u konkurentsku firmu, a on je svoja saznanja izneo „stranoj državi“.
– U čemu je onda problem, čemu cela priča? Kriv je što je išao na sajam, što se družio sa nekim ljudima tamo – rekao je predsednik Srbije.
Kako je kazao, “konačno mi recite da li jeste ili nije”.
Na pitanje novinara da li zna da je Branko Stefanović bio u “Krušiku”, on je rekao: “otkud znam u kom svojstvu je bio u fabrici, šta je tu kriminal?”.
– Svaki put na kraju, uvek ljudi dođu do toga da kažu da je to sukob interesa. Molim Agenciju za borbu protiv korupcije Velikog kriminala nema, što je veoma važno i strašno važno da se ustanovi, a onda da ja srušim Nebojšu Stefanovića, kako kažu neke opozicione stranke – naveo je on.
Imamo mi ozbiljne pritiske na našu namensku industriju, jer vojnu neutralnost i samostalnost donošenja odluka mnogi ne mogu da podnesu, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Kako je kazao, to je mnogo važnije od onoga što neko od te teme pokušava da napravi. On je govorio i o optužbama na račun ministra policije Nebojše Stefanovića da je njegov otac zaposlen u firmi GIM, koja se bavi trgovinom oružjem.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime