Tesla povlači pola miliona automobila

0

Tesla će zbog problema sa zadnjom kamerom povući 356,31 hiljadu vozila Modela 3, proizvedenih između 2017. i prošle godine, kao i 119,01 hiljada vozila Modela S zbog problema s haubom, prenosi SEEbiz. Američki proizvođač električnih automobila Tesla povući će 475 hiljada vozila Modela 3 i Modela S kako bi r

rešio probleme sa retrovizorskom kamerom i haubom koji povećavaju rizik od sudara, saopštio je američki regulator.

Kod Modela 3 utvrđena je mogućnost oštećenja kabla retrovizorske kamere pri otvaranju i zatvaranju prtljažnika, što može blokirati prikaz ceste i dovesti do sudara, naveo je američki regulator za sigurnost na putu.

Model S ima problema s pričvršćivanjem haube, koji bi mogli dovesti do njenog otvaranja i blokade vetrobranskog stakla i takođe uključuju rizik sudara.

U Tesli su rekli da im nije poznato da su ti problemi već prouzrokovali sudar, povrede ili smrt, navodi regulator.

Ukupna brojka vozila koja će kompanija povući gotovo je izjednačena s brojem isporučenih automobila u prošloj godini. U Tesli nisu bili dostupni za komentar informacije o povlačenju vozila.

Regulator je nedavno najavio istragu 580 hiljada Teslinih vozila zbog odluke kompanije da omogući prikazivanje video-igrica dok je vozilo u pokretu. Tesla je naknadno pristao da blokira tu opciju, dodaje regulator.

U avgustu je pokrenuta zvanična istragu o sigurosnosti Teslinog sistema podrške u vožnji Autopilot nakon niza sudara.

U februaru kompanija je pristala povući 135 hiljada vozila s ekranima baziranim na tehnologiji tač -skrina koji su takođe uključivali rizik od sudara.