Tramp pobedio u Nju Hempširu

Tramp pobedio u Nju Hempširu

Donald Tramp, favorit američke desnice, pobedio je sinoć u Nju Hempširu na republikanskim predizborima rivalku Niki Hejli. Tramp se približava pobedi u trci za republikansku nominaciju za predsednika Sjedinjenih država. Niki Hejli je izjavila da je borac i da bitka još nije gotova. Z amesec dana će se ponovo sučeliti sa Trampom u Južnoj Karolini, njenoj matičnoj državi.
U svom pobedničkom govoru, Donald Tramp je osudio želju svoje protivnice da ostane u trci i čak je pomenuo krivično gonjenje ako se ona sada ne povuče. On i njegovi saveznici u Republikanskoj stranci žele da se ovi predizbori odmah završe. Oni žele da pređu direktno na kampanju za opšte izbore protiv aktuelnog predsednika Džoa Bajdena.
U Bajdenovom štabu veruju da je Tramp već pobedio i takođe smatraju da treba da se pređe na kampanju za opšte izbore koji se održavaju u novembru.
Tramp, prema anketama, dominira, dok Bajden ponavlja da je on već jednom pobedio Trampa i da će to opet učiniti. „ Naša demokratija, naše lične slobode, naša privreda.. Sve kje na kocki“, kaže Bajden. On je sinoć pobedio u Nju Hempširu.