Trampu i drugi mandat?

0

Dve trećine birača u SAD očekuje da američki predsednik Donald Tramp pobedi u novembru na predsedničkim izborima, pokazala je anketa koju je sproveo Monmaut univerzitet.

Međutim, anketa je pokazala da većina birača smatra da Tramp ne zaslužuje još jedan mandat.

Anketa je pokazala da 27 odsto američkih birača veruje da će Tramp sigurno ponovo biti izabran, a 39 odsto da će se to verovatno desiti.
“Tek 22 odsto smatra da će Tramp verovatno izgubiti od demokrata, a samo šest odsto da će sigurno izgubiti izbore”, navodi se u saopštenju za medije u vezi sa rezultatima istraživanja javnog mnjenja.

U saopštenju se republikanci opisuju kao “prepuni samopouzdanja”, uz 59 odsto birača koji smatraju da je pobeda Trampa sigurna, a 34 odsto da je takav ishod verovatan.

Međutim, demokrate nisu sigurne u vezi sa svojim šansama, pa tako 11 odsto ispitanika smatra da će kandidat Demokratske stranke definitivno pobediti Trampa, a 44 odsto da će američki predsednik verovatno izgubiti na izborima.

Iz Monmaut univerziteta ističu da tek četiri od deset registrovanih birača, odnosno 42 odsto, smatra da bi Tramp trebalo da bude ponovo izabran za predsednika, dok 55 odsto njih misli da je vreme za novo lice u Ovalnoj kancelariji.

Iako većina birača ne želi da vidi Trampa u Ovalnoj kancelariji, ispostavilo se da mali broj ljudi želi da se kladi protiv njega, a to pokazuju njegova ocena tokom celog procesa opoziva i sećanja na ishod izbora 2016. godine.