U Briselu – bez dogovora

0

Jučerašnji razgovori beogradske delegacije sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine završeni su bez dogovora i postoji mogućnost da se nastave danas. Beogradska delegacija je potvrdila da nije postignut nikakav dogovor, a sa istom informacijom izašli su i evropski i američki zvaničnici – kako u Prištini, tako i u Beogradu. Međutim, oni su naznačili da je učinjen napredak, te da se pregovori nastavljaju.

Potpredsednik kosovske vlade Besnik Bisljimi, koji predvodi prištinski tim, izjavio je sinoć da je između strana postignut načelni dogovor o situaciji u vezi sa registarskim tablicama, i da se čeka samo odobrenje sa srpske strane.

Bisljimi je rekao da se prema sporazumu, od ponedeljka očekuje da se postavljaju nalepnice umesto (probnih) registarskih tablica.

Naznačio je da dogovor predviđa da će specijalne jedinice Kosovske policije na Jarinju i Brnjaku zameniti KFOR, kao i da se uklone barikade.

Nacrtom ovog dokumenta, kako je dodao Bisljimi, predviđeno je imenovanje radne grupe s ciljem pronalaska trajnog rešenja oko registarskih tablica u roku od šest meseci, a koja bi počela sa radom 21. oktobra.