Uhapšen vlasnik Kombinata aluminijuma

Uhapšen vlasnik Kombinata aluminijuma

Veselin Pejović, vlasnik Kombinata alumunijuma Podgorica (KAP) uhapšen je sinoć u Podgorici zbog pretnji direktoru Agencije za zaštitu prirode i životne sredine Milanu Gazdiću, saznaju “Vijesti” nezvanično iz više izvora iz Uprave policije.

Prema istim informacijama Pejović je direkotra Agencije pozvao kasno sinoć zbog rešenja koje je izrečeno KAP-u, a po kojim je je obavezan da državi plati 600.000 eura. Navodno prvo mu je pretio da će ga prijaviti Specijalnom državnom tužilaštvu, a nakon što mu je direktor Agencije rekao da to slobodno učini, počeo je da ga psuje, vređa i preti na drugi način.

Uhapšen je nakon prijave direktora, i jutros će biti sproveden kod sudije za prekršaje.

Iz Uprave policije je danas zvanično saopšteno da je juče u Centru bezbjednosti Podgorica, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić podneo prijavu protiv V.P., u kojoj je naveo da ga je V.P. putem telefona vređao i upućivao mu pretnje.

“O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je ocenio da se u radnjama V.P. ne stiču elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te su službenici policije lišili slobode V.P. zbog prekršaja iz članova 7 i 8 Zakona o javnom redu i miru. Jutros je zakazan privod ovog lica nadležnom sudu za prekršaje”, piše u saopštenju Uprave policije.