Uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore

Uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima, potvrdilo je “Vijestima” više izvora iz crnogorske Uprave policije (UP). Vesna Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, a 2020. je podnela ostavku.


Vijesti navode, kako kažu prema pouzdanim saznanjima, da je privedena zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.


“Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu”, pojašnjavaju sagovornici iz crnogorske Uprave policije.


Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dobilo je u februaru od Evropola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg telohranitelja njegove majke.


Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.


Upravo u tim razgovorima, Medenica je obelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima i da će ih zaštititi ako zatreba, “jer im mnogo zna”, aludirajući na konkurente u švercu cigareta.


Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, nakon dobijanja selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.