Ukrajina – novi talas raketnih udara

Ukrajina – novi talas raketnih udara

Rusija je pokrenula novi talas raketnih udara širom Ukrajine. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da trenutno 10 miliona građana Ukrajine nema električnu energiju zbog oštećenja električne mreže nakon ruskih raketnih udara. Predsednik SAD Džo Bajden osporio je komentar ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da rakete koje su pale u Poljsku u utorak nisu ukrajinskog porekla.


Kremlj je rekao da ne može da zamisli da se uključi u “javne” pregovore sa Ukrajinom. U razgovoru sa novinarima, portparol Dmitrij Peskov optužio je Kijev da je promenio svoj stav u vezi sa mogućim mirovnim pregovorima Rusije i Ukrajine, dodajući da će se rat nastaviti bez obzira na pad temperature.


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da veruje da ni Rusija ni SAD ne planiraju da koriste nuklearno oružje. Erdoganovi komentari su usledili nakon što su se direktor američke CIA Vilijam Berns i Sergej Nariškin, šef ruske obaveštajne službe, sastali u Ankari u prvom američko-ruskom kontaktu na visokom nivou od početka rata u februaru.