Ukrajinski napad dronovima na Moskvu

Ukrajinski napad dronovima na Moskvu

Dva ukrajinska drona su jutros oborena u Moskvi, na dva kilometra od Ministarstva odbrane Rusije. Bespilotne letelice koje su jutros lansirane na objekte u Moskvi elektronski su ometene i srušene, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.Tass javlja da se jedan dron srušio u aveniji Komsomolski, u blizini zgrade ministarstva, dok je drugi udario u poslovnu zgradu u ulici Lihačeva uz jednu od najvažnijih moskovskih obilaznica.

RIA Novosti su objavile snimak zgrade poslovnog centra s vidljivim oštećenjima na vrhu solitera. Svi prilazni putevi su zatvoreni nakon incidenta. Moskva se nalazi oko 500 kilometara od ukrajinske granice, ali su ove godine nekoliko puta bili meta bespilotnih letelica.
U Moskvi je prethodno saopšteno da su ostaci jednog drona pronađeni na Komsomolskom prospektu 17, u centru Moskve, i da je u tom delu grada saobraćaj bio obustavljen. Rojters navodi da je ta lokacija udaljena oko 2 kilometra od zgrada Ministarstva odbrane.
„Ujutro 24. jula osujećen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na objekte u Moskvi koristeći dve bespilotne letelice. Dve ukrajinske bespilotne letelice su se srušile nakon što su elektronski ometene”, navelo je rusko ministarstvo, dodajući da nije bilo žrtava, prenosi TASS.
Prema rečima zvaničnika ministarstva, razbijeni su prozori na površini od 50 kvadratnih metara na 17. i 18. spratu poslovne zgrade u centru Moskve.
Napade dronovima na dve zgrade u Moskvi potvrdio je na svom Telegram kanalu i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.
„Jutros oko 4.00 sata registrovani su napadi dronom na dva nestambena objekta, bez veće materijalne štete i povređenih. Na licu mesta su angažovane sve hitne službe”, napisao je gradonačelnik Moskve.