Vučić ne ide u Crnu Goru na Badnji dan

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku da ne ide u, kako je najavio, privatnu posetu u Crnu Goru na Badnji dan. Vučić je rekao da je tu odluku podržao i sa njom se saglasio patrijarh Irinej.

“Ne želim da dajem alibi crnogorskom režimu koji će da kaže da je to napad na nezavisnost i ustavni poredak Crne Gore. Mi poštujemo nezavisnot i ustavni poredak Crne Gore i nikada ni na koji način ga nismo ugrožavali, niti nas to zanima”, kazao je Vučić.

On je dodao da je bila dogovorena poseta Pljevljima i Mileševskoj eparhiji, da je sve bilo spremno, a da se očekivao dolazak između 30 i 40 hiljada Srba iz Crne Gore.

Kriv sam u Crnoj Gori jer, sem Marka Bastaća, nema ih više na važnim funkcijama, ne upravljaju Biom i policijom kao do juče. I to ne zbog nacionalne pripadnosti, nego iz suštinskih i profesionalnih razloga.

Vučić
“Doneo sam tu odluku zato što sam siguran da bi bilo izazivanja sukoba, a ja neću sukobe. Zato što znam da bi neki to iskoristili da naškode srpskom narodu u Crnoj Gori”, istakao je

Vučić se zahvalio Srbima u Croj Gori, predsednicima opština, i predstavnicima srpskih političkih partija koji su podržali njegov dolazak.

Međunarodnu zajednicu je optužio za “histeričnu kampanju laži” i kao primer naveo agenciju AP koja je navela da srpski predsednik svojom posetom “doliva ulje na vatru”.

“Licemerje međunarodne zajenice je toliko bezobzirno da sam samo čekao da vidim ko li će se drznuti da me pozove, da mi priča o mojoj poseti Crnoj Gori”, kazao je Vučić.

On je najavio da će država Srbija podržavati sve institucije srpskog naroda u Crnoj Gori, ali se neće meštati u državna pitanja.

“Podržavaćemo sve institucije srpskog naroda deset puta više nego sada i to ćemo javno da radimo, to ćemo sve javno u budžet da ubacimo”, istakao je predsednik.

Vučić je kazao da na Kosovo za Božić neće ide jer bio bio uhapšen pošto se, kako ističe, drznuo da kaže istinu o Račku. Dodaje da su mu “belosvetski hohštapleri” uveli verbalni delikt.