Vučić: Ne kupujemo S-400

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nema nameru da nabavlja ruski raketni sistem S-400 jer nema novac za to, ali da će nastaviti da se naoružava opremom zbog koje joj ne prete američke sankcije.

“Imamo avijaciju koja je mnogo jača nego što je bila ranije, pojačavaćemo se i u protivvazdušnoj odbrani, i sa pancirom, i drugim stvarima koje nisu na listi za (američke) sankcije. Ja sam odgovoran čovek, pregledam 100 puta te papire, pogledam šta je na listi za sankcije, kako da se provučemo kao ‘kuče kroz tarabu’, vodim računa da Srbija bude sve jača”, rekao je Vučić.

On je kazao da Srbija nije glupa, da nikog neće da napada, ali da neće dozvoliti “da bude bambi za klanje”.

“Nabavljamo samo defanzivno oružje, zaboravite na to da budemo kao moj deda i svi drugi kad ih ustaše samo povedu iz kuće pa ih ubiju jednim metkom ili maljem u glavu”, naveo je Vučić.

On je rekao da je Srbija mala zemlja okružena članicama NATO, da se naoružava “zato što je slobodna i hoće da ostane slobodna”, i da joj ne pada na pamet da nekog napada.

“Mi svoje nebo i svoju zemlju nikom nećemo da damo. Mi ćemo da gradimo prijateljstva i dobre odnose, ali nećemo da budemo bambi da nas svi progutaju kad im padne na pamet. Neću da dozvolim sebi onu vrstu neodgovornosti koju smo sebi dozvolili devedesetih, da budemo toliko slabi da ne možemo ni da pokušamo da se branimo”, kazao je predsednik Srbije.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime