Vučić protiv protesta

Vučić protiv protesta

Zbog srušenog sistema, promocije mržnje i nasilja i načina na koji se država nosi sa poslednjim tragedijama, proevropska opozicija traži odgovornost i poziva građane da se danas u 18 časova priključe mirnoj protesnoj šetnji pod nazivom Srbija protiv nasilja. Vlast i provladini tabloidi optužuju opoziciju da politizuje dva nedavna masovna ubistva da bi napala predsednika Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ocenio da je „potpuno pogrešan i neodgovoran” poziv dela opozicije na protest u Beogradu.
Vučić je za RTS kazao i da se takve stvari ne rade negde u svetu, te dodao da se nisu radile ni u Srbiji, u ranijem periodu, dok je deo sadašnje opozicije bio na vlasti. On je podsetio na nekolko masovna ubistva u Srbiji u prethodnom periodu, te zapitao da li je neko zbog toga organizovane „masovne demostracije”.
„Nije, da li je neko organizovao masovne demonstancije posle masovnog ubistva u Maloj Ivanči, pa što niste dali ostavku kao gradonačelnik (Beograda), zašto niste podneli ostavke bilo gde”, kazao je on.
Najavio je i da će biti uvedene „dodatne političke mere”, ne precizirajući o čemu se radi.