Vučić: “Spreman sam da poginem!“

Vučić: “Spreman sam da poginem!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na sednici najužeg rukovodstva Srpske napredne stranke i svojim saradnicima poručio: „Spreman sam da poginem, bolje i to, nego da ološu prepustim Srbiju!”
– Nemam nikakav problem da umrem, spreman sam i da me ubiju, ali ološu nikada i nipošto bez borbe, bez izbora neću prepustiti vlast! – rekao je predsednik Srbije i u emotivnom govoru nastavio:
– Nikada i nipošto neću pristati na ucene, nikada najgorima neću prepustiti vlast bez izbora. Nikada neću potpisati nikakvu tehničku ili prelaznu vladu! Ako mene ubiju, iza mene ostaje moj brat Andrej. Ako ubiju moga brata, ostaje moj sin Danilo. Ako ubiju moga sina, ostaje moja ćerka Milica. Ako ubiju i nju, moju ćerku, ostaje moj sin Vukan… I grobovi naši boriće se protiv ustaša! – poručio je Vučić bliskim saradnicima.
„Raspisaću sve izbore, sit sam svih prevara, spreman sam i da poginem, uopšte se ne plašim! Evo, čekam te kukavice da dođu da me ubiju, ali nikada im neću prepustiti vlast bez izbora!”, rekao je Vučić.

U istom tonu situaciju komentariše i predsednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj.
„Aleksandar Vučić je potpuno svestan da ni po koju cenu ne sme da popusti ovom ološu koji upućuje političke zahteve u nameri da se bez ikakvih izbora dočepa vlasti“, smatra lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Predstavnici opozicije pozvali su predsednika Srbije da ne zloupotrebljava svoju decu u političke svrhe.