Vučić – Srbija neće u NATO

0

„Srbija se ne meša u stvari drugih zemalja. Njihova odluka je odluka političkih stranaka i organa u BiH. Srbija neće u NATO niti u bilo koji drugi savez. Mi sami brinemo o svojoj bezbednosti“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je dodao da je bilo dovoljno da se uporede vojne parade koje je Srbija organizovala u Nišu i koju je Hrvatska organizovala u Kninu pa da se vidi koliko je Srbija dramatično napredovala.

„Napredovali smo jer želimo da budemo slobodni, da ne zavisimo od bilo koga drugog. Da sami čuvamo svoje nebo, zemlju i reke“, rekao je on i dodao da BiH ima pravo da odluči šta god želi, „iako je drugo pitanje šta Srbi o tome misle“.

Lideri Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine – Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i

Dragan Čović, postigli su pre četiri dana dogovor o formiranju Saveta ministara BiH i potpisali Principe za formiranje vlasti na nivou BiH, deset meseci posle održabih izbora.
Jedna od spornih tačaka bio je i godišnji program za aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO, na čemu je insistirala SDA.