Vučić zabrinut zbog Srpske liste

0

Svaki pokušaj ukidanja Srpske liste mogao bi da ostavi katastrofalne posledice na odnose Srba i Albanaca, izjavio j edanas pšredsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da je Srpska lista dobila 96 odsto glasova Srba sa Kosova na izborima i optužio Albance da su izmislili „neku priču o trovanju kovertama sa glasovima iz Srbije“.
„Sada više nisu sigurni da su otrovani.

Ne znaju šta da izmisle ali konstatutju da je potrebno ukinuti Srpsku listu. To će stvoriti katastrofalne posledice na odnose Srba i Albanaca jer Srba više neće biti u institucijama. A kada Srba nema u institucijama, vi znate gde ih onda ima i kako će morati da štite svoju slobodu i svoje ognjište“, rekao je Vučić.

On je rekao da je veoma zanimljivo da prilikom otvaranja koverata iz Srbije posledice trovanja nije prijavio nijedan Srbin koji je bio prisutan u Centralnoj izbornoj komisiji Kosova.

Vučić je naveo da je Beograd zamolio zapadne partnere da se urazume i ne pomažu Albancima u, kako se izrazio, „tim bolesnim ciljevima“, jer se u suprotnom „bližimo katastrofi“.

„Inače, sve što su radili, radili su zajedno sa ciljem uništenja Srpske liste. To je velika briga za nas“, rekao je on.