Zakletva Kosovu, ugovori sa Srbijom

Zakletva Kosovu, ugovori sa Srbijom

Građani koji su napustili službe privremenih prištinskih institucija potpisali su u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu ugovore sa Republikom Srbijom kojim im se garnatuje da će imati primanja kao na prethodnim radnim mestima. U četiri opštine na Severu Kosova počelo je potpisivanje ugovora između države Srbije i Srba koji su napustili prištinske institucije, saopštila je Kancelarija za KiM koja posreduje u potpisivanju.

Ovim ugovorima, tvrdi Kancelarija, Srbi koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono, zdravstveno osiguranje…

Isplata ovih primanja krenuće redovno i građani će novac na računima imati već u decembru. Dakle, kako navodi Kancelarija za KiM, sva primanja koja su dobijali u prištinskom sistemu, sada će imati od Srbije.

Na ovaj način, država je poslala jasnu poruku da će naš narod koji predstavlja bedem ostanka i opstanka na Kosovu i Metohiji biti zaštićen i zbrinut i da ima svoju državu iz sebe“, poručuju iz Kancelarije dodajući da potpisivanje ugovora predstavlja ispunjenje obećanje Aleksandra Vučića.

Poslanici Srpske liste juče su , iznenada, položili zakletvu u Skupštini Kosova tvrdeći da su tim, kako su rekli strateškim potezom, omeli da u kosovski parlament uđu poslanici sa liste Rade Trajković i Nenada Rašića.