Zapaljeni automobili u Andrijevici

0

Sinoć oko 21 sat u Andrijevici je zapaljen automobil vlasnika Čeda Jelića, dok je jutros u selu Gračanica u Andrijevici osvanuo demoliran automobil Perice Perovića, na kojem je navodno ostavljena poruka “ovo je Montenegro”.

Podgoričkim “Vijestima” je iz beranske policije nezvanično rečeno da je zbog paljenja Jelićevog automobila privedeno više osoba i da se radi na rasvetljavanju slučaja.

Perica Perović iz Andrijevice kazao je “Vijestima” da je automobil njegovog sina sinoć demoliran i da su na njemu ispisani uvredljivi grafiti, koji, kako tvrdi, jasno ukazuju da je napad politički motivisan. “Slomljena su oba vetrobranska stakla, retrovizori, izbušene sve četiri gume i ispisani grafiti.

Na haubi je napisano: ‘Perice p**i ga, ovo je MNE’, a na krovu ‘Milo je jedan’. Na svakom delu limarije napisano je slovo M”, kazao je on.

Perović tvrdi da taj napad ima veze sa njihovim učešćem na litijama, ali da je siguran da je glavni motiv slava Nove srpske demokratije na kojoj je pre par dana bio domaćin. “Pre nekoliko dana bio sam domaćin slave Nove srpske demokratije, mislim da je to glavni motiv, jer sam sa svima u dobrim odnosima, gledam da pomognem koliko mogu. Grafiti jasno ukazuju da je to motiv”, kazao je on.

Pre nekoliko meseci u Andrijevici je zapaljen i automobil Milije Asanovića.

Sva tri vlasnika automobila tvrde da je napad na njihovu imovinu motivisan njihovim učešćem na litijama, koje su održavane prošle godine u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti.

Policija OB Andrijevica i CB Berane se ovim povodom nije zvanično oglašavala.