„Zvezda“i „Partizan“ duguju za porez 25 miliona evra

„Zvezda“i „Partizan“ duguju za porez 25 miliona evra

Fudbalski i košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda duguju 25 miliona evra za porez, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

FK Crvena zvezda je od 2012. do ove godine dobio 63,4 miliona evra od države i sponzorskog ugovora sa Gaspromom, a FK Partizan 14 miliona evra. U isto vreme Zvezda za porez duguje 859,7 miliona dinara, a Partizan 1,29 milijardu dinara“, rekao je Mali za TV Pink.

Kako je istakao, KK Crvena zvezda je za 10 godina od države dobio 26 miliona evra, a u istom periodu KK Partizan je dobio 24,4 miliona evra, od države i sponzorskog ugovora sa NIS-om. Zvezda duguje za porez 96,6 miliona dinara, a KK Partizan 649,7 miliona dinara.

To je sedam miliona evra duga samo od ova dva košarkaška kluba“, rekao on i potvrdio da je Ministarstvo finansija uradilo detaljnu analizu poslovanja fudbalskih i košarkaških klubova.

“Ovde se radi o nasleđenom problemu koji traje decenijama. Problem je što je postalo navika da državi dugujete koliko hoćete, a kad god imate potrebu da tražite da država pomogne”, istakao je Mali.