Atentat na ukrajinskog poslanika

0

Nepoznati napadači pucali su na automobil poslanika i biznismena Vjačeslava Soboljeva u Kijevu. Ubijen je njegov trogodišnji sin. Kijev je pod opsadom, a policija traga za napadačima. Vjačeslav Soboljev je policiji ispričao da se pucnjava dogodila kada je, tokom povratka kući iz restorana “Mario”, zastao na semaforu u centru grada. Biznismen je bio za volanom kada je začuo pucnjavu, a njegova supruga je počela da vrišti. Na zadnjem sedištu automobila bio je njihov trogodišnji sin Aleksander.

Soboljev je, kako pišu mediji, sa detetom u rukama potrčao tražeći pomoć.

“Dete je preminulo u kolima Hitne pomoći na putu do bolnice”, napisao je na Fejsbuku ukrajinski ministar unutrašnjih posova.

Prema pisanju ukrajinskih medija, trogodišnje dete imalo je prostrelne rane glave. Ubijeni dečak bio je najmlađe od petoro dece Vjačeslava Soboljeva.

Prestonica Ukrajine je trenutno pod opsadom, dok policija sprovodi akciju potrage za napadačima.

Kako navode mediji, policija traži automobil marke “leksus” kojim su napadači pobegli.

Policija i forenzičari vrše uviđaj na mestu napada, a posebne ekipe proveravaju i snimke sa kamera.

Soboljev (48) je poslanik u parlamentu grada Kijeva, ispred partije “Blok” bivšeg predsednika Petra Porošenka. Na tu funkciju izabran je 2015. godine. Član je odbora za budžet i finansije.

Vjačeslav Soboljev, prema pisanju ukrajinskih medija, poseduje nekoliko kompanija u oblasti energetike.

Tokom 2010. i 2011. bio je direktor u ukrajinskoj državnoj energetskoj kompaniji “Naftogas”.

Rodom je iz krajnje istočne oblasti Donjeck, a pojedini ukrajinski mediji povezuju ga sa proruskim aktivistima u toj oblasti.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime