Brnabić zahvalila ruskim tajnim službama

Brnabić zahvalila ruskim tajnim službama

Premijerka u tehničkom mandatu Ana brnabić zahvalila se gostujući u „Hit tvitu“ ruskim službama bezbednosti koje su ih obavestile šta se u nedelju sprema u Beogadu u, kako tvrdi, režiji nekih zapadnih službi. Brnabić je u „Hit tvitu“ na Pinku sinoć podsetila da je i pre izbora upozoravala da će deo opozicije pokušati da ospori rezultate izbora i nasilnim putem preuzme vlast u Srbiji, što je kulminiralo, rekla je, „napadom na Skupštinu grada Beograda“, piše „Politika.

Ona se zahvalila ruskim službama bezbednosti koje su te informacije „podelile sa srpskim kolegama“.

To verovatno neće biti popularno ovima sa Zapada, ali ja posebno večeras osećam da je važno stati u odbranu Srbije i da se zahvalim ruskim službama bezbednosti koje su imale te informacije i koje su ih podelili sa nama“, izjavila je Brnabić.

Državni organi Srbije su potom“, nastavila je Brnabić, „podelili te informacije i sa drugim predstavnicima međunarodne zajednice koji su ih odbacili kao ruske dezinformacije“.

Svi ostali su rekli da je to plasiranje lažnih vesti”, rekla je.

Za ponedeljak je najavila sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka.