Crna Gora – glasanje za smenu Bečića

0

Skupština Crne Gore je u petak posle petočasovne rasprave izglasala nepoverenje premijeru Krivokapiću, čime je automatski pala cela vlada. Danas se glasa o smeni predsednika Skupštine Alekse Bečića.

Nakon pada crnogorske vlade smijenjeni su i predsjednik i potpredsednik Vlade, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović, pa u tom smislu ne vidimo ništa posebno sporno da bude smenjen i predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, saopštila je politička direktorka Građanskog pokreta URA Ana Novaković-Đurović.

Ona nije želela da odgovori da li će i glasati za smenu Bečića: “Dozvolimo da na sednici bude saopšten stav poslaničkog kluba ‘Crno na bijelo'”.

Malo je izvesno da predsednik Skupštine Bečić danas neće biti razrešen sa te funkcije, nakon što su juče Demokrate i Građanski pokret URA, od kojeg zavisi smena prvog čoveka parlamenta, ponovo razmenili teške optužbe.

S obzirom da inicijativu za smenu Bečića podržava 38 poslanika opozicije, a za smenu je potreban 41 glas, potrebno je da razrešenje podrže i poslanici vlasti. Iz Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP) su saopštili da neće glasati za smenu.