Crna Gora – uhapšena majka lidera Demokratskog fronta

0

Ratka Knežević, majka jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića, uhapšena je jutros nakon što je policija pretresla njihovu porodičnu kuću.
Kako je saopšteno iz Uprave policije, izvršeni su pretresi na 17 lokacija, uhapšeno je 16 ljudi, među kojima je i Kneževićeva.
U saopštenju se navodi da je u službene prostorije Centra bezbednosti Podgorica dovedeno 16 osoba, među kojima i Kneževićeva, a policija navodi da je ona prilikom pretresa stana i drugih prostorija ometala i omalovažavala službenike policije.
“R.K. je lišena slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru i biće u zakonskom roku privedena na saslušanje kod nadležnog sudije za prekšaje.
U toku je kriminalistička obrada svih dovedenih lica, a u saradnji sa nadležnim državnim organima sva lica za koja se steknu uslovi prekršajne ili krivične odgovornosti biće procesuirana u skladu sa zakonom”, navodi se u saopštenju Uprave policije.
Iz Uprave policije su kazali i da je policija prilikom preduzimanja ovih radnji pronašla i privremeno oduzela oružje u ilegalnom posjedu – pušku i dva pištolja, određenu količinu municije, sredstava komunikacije i druge stvari i predmete.
“Oduzete stvari i predmeti biće predmet forenzičkih veštačenja”, navodi se u saopštenju.
Poslanik DF potvrdio je informaciju o hapšenju njegove majke.
Kazao je da je u Beogradu i da se upravo vraća u Crnu Goru.
Portal IN4S objavio je da je policija uhapsila i Kneževićevog brata od strica – Gorana Kneževića.