Ćuprija- ORL u izolaciji

0

Predsedenik opštine i komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije Ćuprije Ninoslav Erić izjavio je danas da su u tom gradu na korona virus pozitivne 72 osobe, a 17 je novoobolelih.

– Povećanje zaraženih je rezultat povećanog broja uzetih uzoraka – ocenio je Erić u izjavi za lokalnu TV “Pomoravlje” u Ćupriji.

On je za danas najavio dolazak jedinice za borbu protiv korone Ruske Federacije, koja boravi u Srbiji, sa tehnikom i opremom za dezinfekciju Opšte bolnice i Doma zdravlja, sa ekipom ruskih lekara specijalista infektologa, virusologa koji će pomoći u borbi protiv korona virusa.

Erić je naveo da je do sada u Pomoravskom okrugu na korona virus pozitivno 120 osoba: u Ćupriji 72, Jagodini 20, Paraćinu 19, Svilajncu pet i po dvoje u Despotovcu i Rekovcu.

Vršilac dužnosti direktora opšte bolnice u Ćupriji Ivan Milojević je, za isti medij izjavio da je “osoblje Odeljenja Otorinolaringologije (ORL) stavljeno u izolaciju”.

– Svi lekari i većina medicinskih sestara – tehničara su u kućnoj izolaciji, pa je stoga i zatvoren hospitalni deo ORL – objasnio je Milojević.

On je istakao da će se pregledi osoba sa bolestima uha, grla i nosa iz Ćuprije “obavljati na Odeljenju ORL Opšte bolnice u Jagodini, a tretiranje povreda će raditi maksilofacijalna hirurgija u Ćupriji”.