Đoković se povukao sa turnira u Indian Velsu

Đoković se povukao sa turnira u Indian Velsu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zvanično se povukao iz žreba za masters turnir u Indijan Velsu, saopštili su organizatori turnira. Novak Đoković će četvrtu godinu zaredom propustiti prvi masters sezone, pošto se povukao sa turnira u Indijan Velsu jer je u Sjedinjenim Američkim Državama i dalje na snazi odluka da stranci koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa ne mogu da uđu u tu zemlju.


Đoković, koji nije primio vakcinu protiv koronavirusa, prošlog meseca je američkim vlastima podneo zahtev za specijalnu dozvolu da igra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, ali, po svoj prilici, nije dobio dozvolu da uđe u zemlju.


Senatori sa Floride Rik Skot i Majk Rubio saopštili su pre nekoliko dana da su saznali da je Đoković dostavio dokumentaciju i podneo molbu za dobijanje posebne dozvole za ulazak u SAD, ali da je molba odbijena.


Skot i Rubio su tim povodom javno uputili pismo predsedniku SAD Džozefu Bajdenu i zatražili da se Novaku odobri da igra u Americi, ali ni to nije pomoglo srpskom teniseru.


Dobio je Đoković podršku i organizatora turnira, pa je direktor mastersa u Majamiju Džejms Blejk saopštio da ne vidi da njegovo igranje u SAD predstavlja opasnost.


Sjedinjene Američke Države jedna su od retkih zemalja koje još uvek ne dozvoljavaju ulazak strancima koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa, a ta politika trebalo bi da se okonča 11. maja, što znači da bi Đoković mogao da učestvuje na Ju-Es openu, ali ne i na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.


Najbolji teniser sveta je u Kaliforniji slavio pet puta, na Floridi šest, ali ni na jednom ni na drugom turniru nije nastupio od 2019. godine.


Srpskog tenisera će u glavnom žrebu u Indijan Velsu zameniti Nikoloz Basilašvili, a žreb je na programu u ponedeljak u ponoć po srednjoevropskom vremenu.