Dominantna Zvezda za rutinsku pobedu na praznom “Mitiću”

0

I dok svetom dominira koronavirus, u domaćoj Linglong Superlige Srbije dominira Crvena Zvezda. Izabranici Dejana Stankoviča su pred praznim tribinama zabeležili novu rutinsku pobedu nad mršavim Napretkom u 26. kolu Superlige rezultatom 3:0.

Crveno-beli su pred sablasnim tribinama, iako je planirano da se igra u rodjendanskoj atmosferi došli do nova tri boda.

Strelci za Zvezdu su bili Tomane u 22, Željko Gavrić u 53, i Mirko Ivanič u 88. minutu igre. Novom 22 pobedom ekipa Zvezde se ponovo vratila na plus 11 ispred večitog rivala Partizana i napravila još jedan korak ka novoj tituli.

Pobeda domaćina je mogla biti i ubedljivija da je Radovan Pankov heroj iz Kopenhagena iskoristio penal u 27. minutu.

Zvezda je povela preko odlično raspoloženog Tomanea u 22. minutu, koji je glavom zatresao mrežu posle sjajne asistencije Pavkova i sve to posle kornera koji je izveo mlađani Željko Gavrić. Isti igrač je povisio na 2:0 svojim prvencom u dresu Zvezde, da bi tačku na i postavio Mirko Ivanić na asistenciju El Fardu Bena.

O tome koliko su gosti bili nemoćni govori i činjenica da su prvi udarac ka golu Milana Borjana zabeležili tek u 67. minutu.

Treba istaći i činjenicu na užasan niz crveno-belih kada su u pitanju udarci sa bele tačke, jer im je ovo peti jedanesterec u nizu koji nisu uspeli da iskoriste.