Fejsbuk zapošljava 1000 mladih u Britaniji

0

Fejsbuk je objavio da ove godine planira da otvori hiljadu novih radnih mesta u Velikoj Britaniji, a “pojačanja” bi, između ostalog, trebalo da budu angažovana na razvoju alata za uklanjanje štetnih internet sadržaja.
Nova radna mesta biće otvorena uoči planiranog otvaranja nove konacelarije u Londonu 2021. godine a njima će se ukupni broj Fejsbukovih radnika na ostrvu povećati na 4.000.
Glavni grad Velike Britanije najveće je Fejsbukovo inženjersko središte izvan SAD-a.
Prema izveštajima, više od polovine novih radnih mesta biće fokusirano na tehnologiju, uključujući programski inženjering, dizajn proizvoda i nauku o podacima. Novi radnici će se takođe baviti razvojem aplikacija vacap i vorkplejs.
Deo novih radnika mogao bi biti angažovan u Fejsbukovom timu “Community Integrity” koji proizvodi alate za otkrivanje i uklanjanje štetnih sadržaja na platformama poput Mesindžera, Instagrama i vacapa.
Proširenje tog tima vremenski se poklopilo s nastojanjima Fejsbuka da vrati poverenje korisnika nakon skandala s Kembridž Analitikom.
Kompanija se 2018. godine našla na udaru kritika nakon što je otkriveno da je britanska firma za političko savetovanje Kembridž Analitika dobila pristup podacima 87 miliona korisnika bez njihove dozvole.
U julu te godine američka Federalna komisija za trgovinu (FTC) odrezala je Fejsbuku kaznu od pet milijardi dolara zbog nedovoljne zaštite korisničkih podataka i zbog kršenja pravno obvezujućeg sporazuma s američkom vladom o zaštiti privatnosti.