Hapšenja u Klokotu

Hapšenja u Klokotu

Dvojica mladića srpske nacionalnosti Dejan M. (27) i Aleksandar S. (31) privedeni su u Klokotu u Kosovskom pomoravlju, jer se tokom proslave Badnje večeri u porti crkve čulo nekoliko hitaca ispaljenih u vazduh, saopštila je Kancelarija za KiM. Pripadnici Kosovske policije su pretresli kuće ove dve porodice, a Dejan i Aleksandar su privedeni, navodi se u saopštenju.


Kako se dodaje, njima je određeno zadržavanje od 48 sati i Kancelarija za KiM će im obezbediti svu besplatnu pravnu pomoć i advokata.


Porodice je obišao i predsednik privremenog organa opštine Vitina koji im je preneo podršku Kancelarije.


“Jasno je da se ovakvim hapšenjima, povezanim sa proslavom Božića, kao najradosnijeg pravoslavnog praznika, Srbima stavlja do znanja da nemaju pravo na svoje praznike, što najbolje pokazuje teroristički napad na Badnji dan u Gotovuši, kada je Albanac, pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, pucao u dečaka Stefana i mladića Miloša, samo zato što su nosili badnjak”, navodi se u saopštenju Kancelarije.


Time se na Srbe vrši, kako se dodaje, dodatni pritisak i unosi strah u srpske sredine, sa jasnim ciljem da se oni onespokoje i proteraju sa svojih ognjišta.