Ipak Zvezda na Kosovo stiže

0

Ipak odlazi Crvena zvezda u Kosovsku Mitrovicu. Posle dosta polemike, ne samo fudbalskih, već i političkih pitanja, pre svega oko procene bezbednosti, odlučeno je da se odloženi duel šesnaestine finala Kupa Srbije igra kako je žrebom i predviđeno. Na terenu Trepče.

U međuvremenu su se rađale različite ideje. Mitrovčani su predlagali zamenu domaćinstva i gostovanje na stadionu „Rajko Mitić“, figurirao je kao opcija teren Čukaričkog na Banovom brdu, danas se moglo čuti da će Fudbalski savez Srbije ponuditi neko od igrališta Sportskog centra u Staroj Pazovi, ali je na kraju goruće pitanje skinuto s dnevnog reda tako što će crveno-beli putovati na Kosovo i Metohiju. Samo, ne u Zvečan, gde Trepča inače igra utakmice u Srpskoj ligi „Zapad“, već u Kosovskoj Mitrovici.

Uprkos protivljenju vlasti u Prištini i pritiscima na organe FIFA i UEFA.
„Naša želja je bila da se meč igra u Kosovskoj Mitrovici i neizmerno smo srećni što je ispunjena. Gotovo svake godine smo odlazili na Kosmet i znamo koliko je to bitno našem narodu, koliko se raduju našim sportskim uspesima i koliko ih raduje naš dolazak na ovu utakmicu. Očekujemo pun stadion, dobru igru oba tima i korektno ponašanje, kako na terenu tako i na tribinama. Želim da se zahvalim FIFA i UEFA što je podržala odigravanje ove zvanične utakmice u Kosovskoj Mitrovici i nadam se da će sve proteći u duhu sporta i fer pleja“, izjavio je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.

Meč je na programu u sredu, 9. oktobra, od 14 časova.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime