Leposavić – zapaljen auto predstavnika Srpske liste

0

Nešto posle ponoći, u Leposaviću je izgoreo još jedan putnički auto u podmetnutom požaru. Ovo je treći automobil u privatnom vlasništvu koji je zapaljen u poslednjih mesec dana u ovoj opštini.
„Dana 9. januara 2020. u 00:25 u Leposaviću u ulici Milana Radulovića Krcuna došlo do požara na putničkom automobilu marke Peugeot crne boje KM registarskih oznaka. Automobil je u vlasništvu S.S. (1984), a bio je parkiran u nedovršenoj garaži ispred zgrade u kojoj vlasnik stanuje“, izjavio je je za Portal KoSSev portparol Kosovske policije za Region Sever, poručnik Branislav Radović.
Na lice mesta izašla je vatrogasna ekipa kao i nekoliko patrola Policijske stanice Leposavić, požar je lokalizovan, ali je auto u potpunosti izgoreo.
Uviđaj su izvršili Rregionalna jedinica, forenzičari i protivpožarni inspektor, navodi Radović, dodajući da je dežurni tužilac slučaj okarakterisao kao „podmetanje požara“.
Slučaj se dalje istražuje.
Radi se o automobilu koji je u vlasništvu nedavno imenovanog načelnika kosovsko-mitrovačkog okruga, ali i potpredsednika sedmog saziva Skupštine Kosova ispred Srpske liste, Slavka Simića.
Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, ovo je 44. paljenje vozila od 2014, u sredinama u kojima žive Srbi. Listu zapaljenih automobila pogledajte.
Sredinom prošle godine, u Zubinom Potoku, automobil je zapaljen još jednom funkcioneru Srpske liste. Radilo se o Milošu Peroviću koji je tada obavljao funkciju zamenika ministra za socijali rad, a koji je sada takođe poslanik u kosovskoj skupštini.
Paljenje automobila Slavka Simića osudio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić. Ovakvim činom, Srbima je poslata poruka da „borci za prava srpskog naroda nisu nigde bezbedni i da su im život i imovina ugroženi gde god da se nalaze“.
„Paljenje automobila člana Predsedništva Srpske liste Slavka Simića u Leposaviću je kukavički akt onih koji veruju da se na ovaj način može otupiti volja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da se bori za svoja prava i opstanak“.
Naručiocima i izvršiocima poručuje da „ništa ne može pokolebati naš narod u nameri da ostane na Kosovu i Metohiji“.
Predstavnike Srpske liste je pozvao da reaguju uzdržano, a nadležne da bez odlaganja istraže i kazne odgovorne.