Vučić: „ Ne spavam zbog Kosova“

0

Srbija nije podigla vojsku i policiju, Srbija je samo podigla gotovost“, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Odbio je, kako je rekao, i Eskobarov predlog pre četiri dana, nije mu se dopao.Nema nikakve sumnje u to da ako Briselski sporazum se ne sprovede u potpunosti, onda on ne važi. „Ljudi moraju da razumeju da je za Srbe na Kosovu i Metohiji, Srbija njihova država“, poručio je.

Srbija nije ušla na teritoriju Kosova i Metohije, ne zato što Kosovo i Metohiju ne smatramo svojom teritorijom, već zato što Kumanovskim sporazumom i svim odlukama posle Kumanovskog sporazuma, zaključno sa otvaranjem, što mi kažemo administrativnih prelaza, a oni kažu graničnim prelazima 2011, na Jarinju i Brnjaku, nemamo pravo da to učinimo“

“Ako se ne borimo nećemo moći ništa ni da ostvarimo”, istakao je Vučić sinoć na TV Pink i zahvalio na podršci koju mu građani pružaju.

On je rekao da ni večeras, a ni sutra neće moći da spava, jer će da razmišlja i o Kosovu i o drugim problemima, ali da je to njegova obaveza.

Ukazao je međutim da moramo da se borimo i da nam ništa neće pasti s neba kao i da je napredak napravljen zato što smo se borili.

“Važno je da pokažemo uzdržanost i težimo kompromisu, ali i da pokažemo odlučnost, da se borimo za Srbiju i svoje građane”, istakao je Vučić i našem narodu na Jarinju i Brnjaku poručio da je Srbija uz njih.

“Teško nam je oko Kosova da izdržimo, ali nemamo kud. Saterali su nas u ćošak” rekao je Vućić i dodao da moramo da se borimo i rukama i nogama.

On je ponovio da ne želi da sluša o laznim principima i vrednostima, jer u Prištini u osnovnom sporazumu šest od 15 tačaka nisu pipnuli, niti su se zbog toga uznemirili.

“Na sve imaju pravo, a ja bih zaplakao. Misle da je Srbija vazalna zemlja kao pre 10 ili 15 godina”, primetio je Vučić.