Mask protiv BBC-ija

Mask protiv BBC-ija

Video intervjua Ilona Maska i novinara BBBC-ija Džejmsa Klejtona postao je hit na društvenim mrežama. Izvršni direktor Tvitera opružio je novinara BBC-ija da nije sposoban da navede primere dopuštenog govora mržnje na ovom društvenom mediju.

Novinar je pitao Maska kako planira da se uhvatiti u koštac sa incidentima govora mržnje koji se prijavljuju na Tviteru. Kada je gospodin Mask zamolio novinara da navede neke primere govora mržnje na Tviteru, novinar je to odbio.

“O kakvom govoru mržnje govorite? Mislim, koristite Tviter. Vidite li porast govora mržnje? Neka lična anegdota? Niste sposobni da nevedete?! Mislim da je to apsurdno, vi lažete”, odbrusio mu je milijarder.

“Tražim jedan primer, a vi ne možete dati ni jedan. Onda kažem, gospodine, da vi ne znate o čemu govorite. Ne možete mi dati ni jedan primer sadržaja mržnje, čak ni jedan tvit. A ipak ste tvrdili da je sadržaj pun mržnje sveobuhvatan. To je laž, samo ste lagali”, ustrajao je Mask.

Tviter je nedavno označio BBC kao “medij koji finansira vlada Velike Britanije”, što je dovelo do oštre reakcije britanske javne televizije. “BBC je, i uvek je bio, nezavisan. Finansira nas britanska javnost putem naknade za licencu”, stoji u saopštenju BBC-ija.

Mask je u intervjuu optužio BBC i za prikrivanje nuspojava vakcinacije protiv Kovida i širenja dezinformacija o maskama.

““Smatra li se BBC uopšte odgovornim za dezinformacije o maskama i nuspojavama vakcinacije? Uopšte niste izveštavali o tome”, kazao je Mask. ““A šta je s činjenicom da je BBC bio pod pritiskom britanske vlade da promeni uređivačku politiku?”

Mnogi se slažu s činjenicom da u intervjuu novinar BBC-ija naprosto nije bio dorastao Ilonu Masku. “Uništio ga je!”, napisao je jedan komentator. “Evo, ovako izgleda novinarstvo BBC-ija. Nisu u stanju da navedu nijedan primer.” Intervju je u međuvremenu postao viralan i samo na YouTubu za par sati pogledan više miliona puta.