Nastavlja se potraga za nestalom devojčicom

Nastavlja se potraga za nestalom devojčicom

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta. Devojčica je nestala u utorak, u naselju Banjsko Polje kod Bora. Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje da se ne objavljuju neproverene i netačne informacije jer se na taj način ugrožava istraga, čiji je cilj da se devojčica što pre pronađe, saopštio je MUP.


“Bezbednost i pronalazak devojčice je apsolutni prioritet koji je iznad svih drugih interesa”, ističe se u saopštenju.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na pronalasku devojčice, kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa njenim nestankom, navodi se u saopštenju.


Vidno je smanjen broj pripadnika policije u Banjskom polju, ali patrole i dalje stoje u blizini kuće iz koje je devojčica nestala. Prilaz je dozvoljen samo rođacima.


Operativni rad policije se nastavlja. Policija proverava bazne stanice, a veštačenjem mobilnih telefona roditelja trebalo bi da se utvrdi sa kim su bili u kontaktu u periodu Dankinog nestanka.


Očekuje se da budu ispitani i ljudi koji su se nalazili u blizini neposredno pre ili nakon nestanka devojčice.


Ove aktivnosti ne ukazuju na sumnju u određene osobe, već su deo intenzivirane istrage.


U toku noći pojavila se informacija da je Danka pronađena, što se ispostavilo kao netačno.