Podgorica – smrt u automobilu dignutom u vazduh

0

Podgoričanin Đorđije Božović je poginuo, a njegov sugrađanin Aleksandar Keković je teško povređen u eksploziji bombe koja je aktivirana ispod automobila, sinoć u Podgorici.

Božović je, kako se tvrdi, bio deo „škaljarskog klana“ u Podgorici, a hapšen je u maju 2017. godine kao član grupe, koju je formirao sada pokojni Stevan Stamatović, a koja je planirala likvidaciju Nikšićanina Radojice Zekovića.

Stamatović i njegova petočlana grupa osuđeni su u podgoričkom Višem sudu na ukupno 41 godinu zatvora zbog “stvaranja kriminalne organizacije” i pokušaja likvidicije Zekovića – postavljanjem bombe ispod njegovog automobila “golf 5”, u maju 2017. godine.

Stamatoviću, kome je suđeno u odsustvu, izrečena je kazna od 12 godina robije, dok su kao saizvršioci za teško ubistvo u pokušaju Milan

Lješnjak i Dejan Deletić osuđeni na po devet i po godina robije.

Aleksandar Bojović i Đorđije Božović osuđeni su na po tri i po godine, a Stefan Balević na tri godine zatvora zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenog držanja oružja.

Stamatović i navodni vođa “škaljarskog klana” Igor Dedović ubijeni su u januaru u Grčkoj.

Božoviću se u danilovgradskom Osnovnom sudu sudi zbog pretnji zatvorskim čuvarima.

Teško ranjeni Aleksandar Keković je tokom 2015. godine osuđen na 18 meseci robije zbog aktiviranja bombi u dvorištu kuće Aleksandra

Vukadinovića u podgoričkom naselju Tološi.

Keković je bio osuđen i na pet meseci zatvora za povredu slobode opredeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine.