Ranjen taksista na putu Leposavić – Kosovska Mitrovica

Ranjen taksista na putu Leposavić – Kosovska Mitrovica

Milan Jovanović iz Zvečana ranjen je sinoć hicima iz vatrenog oružja kod Bistričkog mosta na putu Leposavić-Kosovska Mitrovica, potvrdio je RTS-u direktor bolnice u Mitrovici Zlatan Elek.


Milan Jovanović je izjavio da se na mestu na kojem je ranjen nalaze jedino pripadnici kosovskih specijalaca.


Rekao je da se sve dogodilo kada se iz Leposavića vraćao kući.


“Sinoć po povratku iz Leposavića dole u Bistrici, gde je njihova baza, nakon prolaska kroz punkt samo sam začuo pucanj i bol u ramenu. Ne mogu da budem sto posto siguran ko je pucao, ali u onoj bazi sem njihove vojske i policije ne verujem da ima bilo kog drugog. Čuo sam prasak stakla pozadi i napred, iskreno i nije mi bilo svejedno uplašio sam se, produžio sam dalje, krenuo kući. Stigao sam do mesta Šaren kamen i šta je dalje bilo, gde su kola, ko me je doveo pojma nemam“, rekao je Jovanović.


Zlatan Elek je naveo da je Milan Jovanović (1984) zadobio povrede u predelu grudnog koša. Operisan je, zaustavljeno mu je krvaranje i prebačen je na odeljenje intenzivne nege sa, za sada, stabilnim parametrima.


Elek je naveo da je Jovanović u svesnom stanju i da je medicinskom osoblju, koje je ga je primilo, rekao da su na njega, dok je bio u vozilu u pokretu, pucali pripadnici specijalne jedinice policije na punktu kod Bistričkog mosta.


Prema rečima doktora Nikole Radojičića, dežurnog hirurga KBC “Kosovska Mitrovica”, Milan Jovanović je nešto posle 22 sata primljen sa prostrelnom ranom koju je zadobio u predelu desne strane grudnog koša.


“Doveden je u stanju hemoralgijskog šoka, hitno je primljen i operisan. Zaustavljeno je krvarenje i on je sada trenutno van životne opasnosti i smešten je u jedinici intenzivne nege na dalje praćenje”, rekao je Radojičić.


Kosovska policija je saopštila da nije bila uključena u bilo koji slučaj pucnjave i da sprovodi intenzivnu istragu kako bi razjasnila slučaj.